پرويز افشار مشاور وزير رفاه و تامين اجتماعي اظهار داشت: مشاوره، متادون و ساير داروهايي که براي ترک اعتياد و خدمات پس از آن، مورد نياز معتاد است، در فهرست خدمات بيمهاي قرار ندارد.
به گفته او بعد از تشکيل بانک اطلاعاتي جامع ايرانيان و اطلاعات به دست آمده از وضعيت بيمهاي در کشور، مشخص شد 6 ميليون نفر فاقد دفترچه بيمهاي هستند؛ که معمولاً از اقشار آسيبپذير جامعه هستند.
افشار با اشاره به بيمه پايهاي ايرانيان که مبتني بر سياست وزارت رفاه در راستاي حمايت از اقشار آسيبپذير است تا تمام ايرانيان از بيمه در ماني مناسب بهرمند باشند، بيان داشت: اعتياد يک پديده مزمن جسماني رواني و اجتماعي است که به سختي درمان ميشود و در صورت درمان، احتمال برگشت مجدد به مصرف مواد مخدر زياد است.
مشاور وزير رفاه اظهار داشت: لزوم بيمه سلامت معتادان به تصويب ستاد مبارزه با مواد مخدر که وزارت رفاه و سازمان بهزيستي نيز عضو آن هستند، رسيده است.وي گفت: در بعد سوم درمان بحث حمايت اجتماعي از معتادان مطرح است، به دليل آنکه معتاد، خود معلول شرايط اجتماعي است.
به گفته او خانواده پريشان، زن آزاري، کودک آزاري، فشار گروه همسان و نيز نداشتن مسکن و شغل هم جزو عوامل اجتماعي است که نميتواند زير پوشش بيمهاي درمان قرار گيرند.
او تاکيد کرد: وزارت رفاه نيز بايد بودجهاي براي بيمه درمان معتادان در نظر گيرد؛ بودجه سالانه براي بيمه درمان معتادان به مبادي زير ربط براي تصويب پيشنهاد دهد.
مشاور وزير در امور آسيبديدگان ابراز اميدواري کرد: با اجرايي شدن طرح بيمه درمان معتادان، افراد معتاد در صورت اقدام به ترک اعتياد، وارد چرخه سلامت شوند؛ تا شانس بازگيري کامل از اعتياد در کشور به 50 تا 60 درصد برسد.
مشاور وزير رفاه در امور آسيبديدگان با بيان اين مطلب که براي اجرايي شدن بيمه درمان معتادان بايد چند مرحله طي شود، اظهار داشت: در مرحله اول، دستورالعمل درماني توسط وزارت بهداشت تدوين و در مرحله دوم تعرفهگذاريها انجام شد؛ در اين راستا پيشنهادها آماده است تا در شوراي عالي بيمه بررسي شود.
او با اشاره به حجم جمعيتي که از اين بيمه بهره ميبرند، افزود: پوشش بيمهاي اين افراد، هزينه بالايي را به سيستم وارد ميکند.
ستاد مبارزه با مواد مخدر به منظور حمايت اجتماعي از معتادان با وزارتخانههاي رفاه، کار و تعاون و سازمانهايي مانند بهزيستي و کميته امداد تفاهمنامه همکاري امضا کرده است.
افشار افزود: وزارت تعاون بر اساس اين تعهدنامه مکلف شده است تسهيلاتي را براي تشکيل تعاونيهاي متشکل از معتادان بهبود يافته ايجاد کند.
وي گفت: وزارت کار نيز موظف شده است وامهايي را در قالب بنگاه زودبازده اقتصادي براي معتادان بهبود يافته اختصاص دهد و در صورتي که آنها هيچگونه مهارت شغلي نداشته باشند، سازمان آموزش فني و حرفهاي براي معتادان، دورههايي را براي آموزش معتادان برگزار کند.همچنين سازمان بهزيستي و کميته امداد بايد در معاونت اشتغال، فرصت اشتغال را براي معتادان با توجه به تجربه چندين ساله خود فراهم کنند.
مشاور وزير رفاه گفت: يارانهمند کردن نظام بيمه درمان معتادان با بيمه کردن آنان از طريق ادغام درمان اعتياد بدون اينکه نامي از معتاد بر روي دفترچه باشد، به سودجويي پارهاي افراد در قالب مؤسسات انرژي درماني، کپسول دستساز يا درمان يک روزه اعتياد پايان ميدهد.
او با تأکيد بر اين که اين درمانها بيشتر غيرعلمي و براي پر کردن جيب يک سري افراد سودجوست، خاطرنشان کرد: بيمه درمان معتادان فقط در مراکز مجاز مورد تأييد و نظارت سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت است انجام ميشود./100
انتهای پیام/